Ekonomiczne projektowanie systemów schładzania tuszy
Systemy schładzania tuszy wymagają dużych inwestycji kapitałowych i znaczoncej kubatury budynków. Zazwyczaj odpowiadają one za 40% zużycia energii, a proces w realizowany ma kluczowe znaczenie dla uzysków, jakości mięsa i jego trwałości.
Projektowanie systemów chłodniczych jest złożone, wymaga praktycznego doświadczenia połączonego z dogłębną wiedzą z zakresu inżynierii chłodnictwa i rozległej wiedzy o procesach zachodzacych w mięsie. DMRI oferuje specjalistyczną wiedzę i wieloletnie doświadczenie zapewniając klientom realizację optymalnych ekonomicznie rozwiązań chłodniczych.
W wyniku prowadzonych analiz klienci uzyskują szereg praktycznych zaleceń, generujacych następujące korzyści:
- podwyższoną jakość mięsa
- prawidłową temperaturę produktu na wyjściu
- większe uzyski /mniejsza utrata wagi
- niższe koszty operacyjne
- dostateczna wydajność systemu
- brak kondensacji na produkcie
W wielu sytuacjach inżynierowie DMRI są w stanie poprawić wydajność istniejących systemów chłodniczych, stosując optymalizację regulacji i ustawień.