Określenie najniższych możliwych kosztów
Surowiec mięsny stanowi znaczny element dystrybucji kosztów w produktach mięsnych. Istotne jest dostrzeżenie stałego wzrostu cen mięsa na rynkach. Wahania zamówień klientów, dostępność surowców i ich cena utrudniają optymalizację zarówno pozyskiwania odpowiedniego surowaca jak i właściwego jego wykorzystania.
Rdzeniem usług Okreslenia Najniższych Mozliwych Kosztów DMRI w tej materii jest zaawansowana i elastyczna analiza mumeryczna parametrów, prowadząca do mimimalizacji kosztów bez negatywnego wpływu na jakość produktów.
Struktura usługi:
- Umowa o zachowaniu poufności chroniąca interesy klientów
- Okreslenie minimalnych kosztów ma sens dla produktów rozdrobnionych i zemulgowanych
- Wymagana minimalna wielkość produkcji na poziomie 6 t produktu / tydzień
- Oszczędności wynoszą zazwyczaj 5-10% ceny mięsa
- Brak zmian w jakości produktu
- Usługi obejmują podstawową optymalizację oraz kolejne okresowe aktualizacje