W poszukiwaniu postępu
Czy oczekujecie doradztwa prowadzącego do wzrostu efektywności produkcji mięsa? Możliwe, że stoją przed Wami wyzwania dotyczące bezpieczeństwa produktów lub poszukujecie nowych sposobów podwyższenia jakości? Czy możliwym jest, że wykorzystacie niezależną działalność badawczo-rozwojową, opracowującą i testującą Wasze najlepsze pomysły oraz największe wyzwania? Być może oczekujecie wsparcia w procesie wprowadzania najnowocześniejszych metod i technologii, które zagwarantują Wam przewagę konkurencyjną? Czy doradztwo, badania, szkolenia pełnią istotna rolę w profesjonalnym rozwoju Waszej organizacji?
Duński Instytut Badawczy Mięsa (DMRI) jest w stanie dostarczyć odpowiedzi na wszystkie powyższe pytania. Jako wiodące centrum zajmujące się badaniem, rozwojem i innowacjami w produkcji żywności pochodzenia zwierzęcego, pomagamy w rozwoju firmom na międzynarodowym rynku od 1954 r. Można na nas polegać w kwestiach podążania za najnowszymi osiągnięciami nauki, wskazywania optymalnych rozwiązań prowadzących do: wydajności produkcji, jakości mięsa i rentowności przedsiębiorstw. W naszym podejściu zawsze łączymy najwyższe standardy zarządzania projektami oraz multidyscyoplinarne kompetencje. Przekonaj się dlaczego zdobyliśmy zaufanie światowych liderów branży.
Wśród wielu uznanych rozwiązań opracowanych przez DMRI należy wymienić system tylnego załadunku w urządzeniach CO2, do oszołamiania trzody, stosowany obecnie we wszystkich większych ubojniach na świecie.
R&D&I (Badania & Rozwój & Innowacje)
Poznawanie lepszych sposobów
W przemyśle mięsnym, badania, rozwój i innowacje stanowią krytyczne czynniki utrzymania przewagi konkurencyjnej. DMRI prowadzi projekty R&D&I blisko współdziałając z przemysłem oraz wykorzystując szeroką współpracę z uczelniami i dostawcami technologii. Możecie być Państwo pewni, że podchodzimy do każdego realizowanego projektu w pełni skoncentrowani na uzyskaniu wzrostu produkcji bezpiecznych produktów mięsnych oraz podwyższeniu jakości, po konkurencyjnych cenach, w dbałości o minimalizacje wpływu na środowisko naturalne.
Innowacje są dla nas kluczowe
Przewagę konkurencyjna uzyskuje się i utrzymuje na ogół dzięki zastosowaniu nowoczesnych osiągnięć nauki, tworzących nowe urządzenia, procesy, przyczyniając się tym samym do wzrostu wartości naszych usług i produktów. Taką aktywność nazywamy często innowacją. Innowacje są dla DMRI integralną częścią naszego sposobu działania. Od 1954 r. wprowadzaliśmy innowacje w procesach, produktach, technologiach, i usługach branży mięsnej. Stworzyliśmy efektywne strategie i narzędzia służące wprowadzaniu innowacji, które mogą okazać się także korzystne w Państwa sytuacji.
Innowacje według DMRI to zdefiniowana i ustrukturyzowana sekwencja działań, od idei - do praktycznych rozwiązań.
DMRI prowadzi działania R&D&I w następujących dziedzinach:
- Jakość mięsa
- Bezpieczeństwo żywności
- Pomiary jakościowe
- Skarmianie
- Higiena i czyszczenie
- Technologie teleinformatyczne
- Dobrostan zwierząt
- Logistyka
- Automatyzacja
- Zabezpieczenia
- Eko-efektywność
- Optymalizacja uzysku
DMRI posiada bezprecedensową, ekspercką wiedzę i doświadczenie w rozwijaniu oraz wprowadzaniu najnowocześniejszych technologii w przemyśle mięsnym. Przykładem może być projekt zatasowania skanerów analizujących typu CT, pracujących na pełnych prędkościach linii produkcyjnych, służących do osiągania największych uzysków w zoptymalizowanym rozbiorze mięsa.
DMRI Czy zestaw naszych najlepszych praktyk będzie towarzyszył Waszym kolejnym działaniom?
DMRI wspiera branżę mięsną w kwestiach uboju, rozbioru, odkostniania, przetwarzania, pakowania i wysyłek. DMRI rozwija procesy, wdraża je w rzeczywistość produkcyjną, prowadzi analizy jakości, wprowadza nowe technologie oraz tworzy systemy IT.
Pakowanie ulepszone dzięki dobrym pomysłom.
DMRI wspiera branżę mięsną proponując opracowane, przebadane, innowacyjne opakowania produktów mięsnych i ryb. Oto kilka przykładów rozwiązań:
- Do ponad 20% dłuższy okres przydatności do spożycia pakowanych produktów mięsnych w plastrach
- Zastosowanie technologii Sous-Vide do wykonywania mikrobiologicznych testów mięsa drobnego
- Opracowanie solanek do produkcji kruchego i smacznego mięsa
- Projektowanie linii do pakowania wyrobów o wysokiej wydajności i zoptymalizowanej logistyce
- Utrzymywanie koloru świeżego mięsa
Bądź liderem ! Wykorzystuj wsparcie najlepszego zespołu.
Siła konkurencyjna jest kluczem do rentowności przedsiębiorstwa. To dlatego w DMRI zawsze zwracamy szczególną uwagę na tworzenie rozwiązań dopasowanych do Państwa sytuacji, odpowiadających warunkom oraz wyzwaniom obecnym w Państwa przedsiębiorstwie.