W projektowaniu chodzi przede wszystkim o zwrot inwestycji
Wymagania dotyczące wydajności nowoczesnego zakładu mięsnego są bardzo wyysokie. Aby projekt był udany i konkurencyjny, należy uwzględnić szereg parametrów i uwarunkowań. Niezależnie od tego, czy strategia biznesowa firmy jest skierowana na rynek masowy, detaliczny czy specjalistyczny, przedsiębiorstwo staje przed podobnymi wyzwaniami.
Zagadnienia w których DMRI może wydatnie wspomóc proces projektowania:
- Projektowanie nowych procesów i rozplanowanie zakładów w celu optymalizacji wydajności, jakości mięsa i bezpieczeństwa żywności przy jednoczesnym zminimalizowaniu ingerencji w środowisko
- Rozwiązania IT, systemy kontroli produkcji i projekty, które spełniają krajowe i unijne regulacje weterynaryjne
- Optymalizacja działań operacyjnych i zarządzania prowadzące do maksymalizacji produktywności
- Optymalne wykorzystanie surowców prowadzące do maksymalnych uzysków