Przeformulowanie produktow - DMRI

Przejdź do treści

Menu główne:

Doskonalenie jakosci wg DMRI


Przeformułowanie receptur produktu - mniejsza zawartość tłuszczu i soli

Z doświadczenia branży jasno wynika, że wiele receptur przemysłowych dotkniętych jest nadmierną ilością składników i dodatków. Często można je usunąć, starannie modyfikując recepturę i proces produkcji.

Przeformułowanie receptur "upraszczają" etykietę produktu, dając wiele korzyści:

    Zgodność z ograniczeniami wynikającymi z przepisów - władze stopniowo obniżają dopuszczalne poziomy soli, tłuszczu i dodatków,
    Spełnienie oczekiwań konsumentów - konsumenci zaczynają negatywnie reagować na część składników,
    Poprawę pozycji marketingowej - przyjęcie pozycji lidera w grze o "mniej ..." lub "wolne od ...",
    Obniżenie kosztów składników i dodatków - niższe ilości składników = niższe kosztyw.

DMRI opracował rozwiązania znacząco redukujące poziomy soli i tłuszczu w produktach, bez negatywnego wpływu na właściwości sensoryczne, bezpieczeństwo, trwałość lub wydajność.



Kontakt

DMRI Polska
Janusz Sytek
tel. (+48) 501 678 135
Warszawa

 
DMRI Polska
Janusz Sytek
tel. (+48) 501 678 135
mail: janusz_sytek@dti-dmri.pl
Warszawa
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego