wzmocnienie produktywnosci - DMRI

Przejdź do treści

Menu główne:

Doskonalenie procesow wg DMRI


Zwiększenie produktywności wg DMRI

Ograniczenia zakładów mięsnych są silnie związane z ich zdolnością pełnego wykorzystania zdolności produkcyjnych, co w praktyce związane jest ze sprzętem i operatorami.  Poprawa produktywności to prowadzenie produkcji o wyższej wartości przy niezmiennych kosztach.

Wg DMRI, potencjał wzrostu produktywności może sięgać 10% całkowitego kosztu każdego wyprodukowanego kilograma.

Zwiększenie produktywności oznacza zwiększenie ilości produkowanych kilogramów i / lub wyprodukowanych jednostek produktu, przy jak najmniejszej liczbie operatorów oraz przy maksymalnym wykorzystaniu każdej godziny pracy.

  • Zwiększona prędkość i przełożenie na koszt stały
  • Zwiększona szybkość linii lub zwiększona produktywność w oparciu o system wynagrodzeń i nagród
  • Mniej pracowników wykonujących to samo zadanie
  • Bilansowanie i obłożenie pracownikami linii
  • Organizowanie, planowanie, KPI (Key Performance Indicator) i komunikacja


Kontakt

DMRI Polska
Janusz Sytek
tel. (+48) 501 678 135
Warszawa

 
DMRI Polska
Janusz Sytek
tel. (+48) 501 678 135
mail: janusz_sytek@dti-dmri.pl
Warszawa
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego