Doskonalenie procesow wg DMRI
Zwiększenie produktywności wg DMRI
Ograniczenia zakładów mięsnych są silnie związane z ich zdolnością pełnego wykorzystania zdolności produkcyjnych, co w praktyce związane jest ze sprzętem i operatorami. Poprawa produktywności to prowadzenie produkcji o wyższej wartości przy niezmiennych kosztach.
Wg DMRI, potencjał wzrostu produktywności może sięgać 10% całkowitego kosztu każdego wyprodukowanego kilograma.
Zwiększenie produktywności oznacza zwiększenie ilości produkowanych kilogramów i / lub wyprodukowanych jednostek produktu, przy jak najmniejszej liczbie operatorów oraz przy maksymalnym wykorzystaniu każdej godziny pracy.
- Zwiększona prędkość i przełożenie na koszt stały
- Zwiększona szybkość linii lub zwiększona produktywność w oparciu o system wynagrodzeń i nagród
- Mniej pracowników wykonujących to samo zadanie
- Bilansowanie i obłożenie pracownikami linii
- Organizowanie, planowanie, KPI (Key Performance Indicator) i komunikacja
Kontakt
DMRI Polska
Janusz Sytek
tel. (+48) 501 678 135
Warszawa