Zwiększenie efektywności - DMRI

Przejdź do treści

Menu główne:

stare

Yield boost. Zwiększanie efektywności uzysku.
Projekty dotyczące zwiększenia efektywności usysku przynoszą efekt w postaci powiększonego zysku w granicach 0,05-0,14 Euro/kg.
DMRI opracowało metody i systemy umożliwiające zbudowanie przewag konkurencyjnych bazujących na optymalizacji uzysku z każdego kilograma surowca:
  • 1% zwiększonego uzysku na ogół odpowiada efektom uzyskanym z 13% redukcji kosztów zatrudnienia
  • projekty zwiększające uzysk powiększają zyski w granicach 0,05-0,14 Euro/kg

Zwiększanie uzysku według DMRI
  • DMRI wspierało w drodze do konkurencyjności wielu światowych producentów
  • DMRI rozwinęło systemy i metody trwale budujące przewagi konkurencyjne bazujące na zwiększonej efektywności rozbioru
  • DMRI zawsze dostosowuje praktyczne rozwiązania do potrzeb przedsiębiorstwa

DMRI koncentruje się na:
  • Klasyfikacji i sortowaniu - podstawa zwiększania uzysku                          
  • Zarządzaniu produkcją - dokumentacja zwiększonego uzysku
  • Analizie kosztów odstępstw od standardów - systemy optymalizacji uzysku
  • Jakości mięsa - poprawa uzysku i przychodów               
  • Poprawie metod rozbioru i odkastniania - metody optymalizacji uzysku

Podejście w projekcie zwiększania uzysku
  • Generuje u naszych klientów imponujące rezultaty ekonomiczne na poziomie od 5 do 14 eurocentów/ kg mięsa.
  • Ekonomiczne rezultaty osiągane są bez inwestycji w technologie.
  • By zagwarantować monitorowanie i kontrolę wprowadzanych udoskonaleń opracowaliśmy prosty i jednocześnie efektywny System Optymalizacji Uzysku. Osoby obsługujące system zostaną odpowiednio przeszkolone.
  • Jest to system typu off-line, funkcjonujący równolegle do systemów kontroli produkcji.



Nasze działanie w projekcie zwiększenia uzysku na ogół wygląda następująco:

Implementacja Projektu Wzrostu Uzysku połączona będzie z przeszkoleniem kadry kierowniczej i operatorów linii w zasadach uzyskiwania optymalnej jakości i uzysku. Wasi kluczowi pracownicy zostaną przeszkoleni w metodach rozbioru oraz we właściwym wykorzystaniu narzędzi. Dowiedzą się także jak obsługiwać System Optymalizacji Uzysku. DMRI wykona przynajmniej 4 wizyty monitorujące, by upewnić się że klient osiąga zamierzone w projekcie rezultaty.

Projekt zwiększenia uzysku trwa 12 miesięcy



Nasi eksperci dysponują szerokim doświadczeniem zdobytym na stanowiskach kierowniczych w przemyśle mięsnym. Są wysokokwalifikowanymi nauczycielami zawodu / couchami oraz posiadają rozległe, międzynarodowe doświadczenie w
prowadzeniu Projektów Zwiększania Uzysków. Projekt Zwiększania Uzysku bazuje na istniejących specyfikacjach produktów oraz standardach sprzedawanych Waszym klientom.

Twój skrót do zwiększonegu usysku:
1. Rozpocznij dzwoniąc do nas
2. Pierwsze spotkanie
3. Oszacowanie potencjału do usprawnienia
4. Porozumienie i kontrakt
5. Test rozbioru i szkolenia
6. Wizyty monitorujące

DMRI zawsze koncentruje się na metodach produkcyjnych i technologiach zmierzających do prowadzenia najefektywniejszej produkcji zdrowych produktów mięsnych, przy zachowaniu najwyższych standardów jakościowych i po konkurencyjnych cenach. Jednocześnie, DMRI konsekwentnie zabiega o tworzenie wysokich standardów środowiska pracy, dbałości o dobrostan zwierząt oraz ochrony środowiska naturalnego.



Kontakt

DMRI Polska
Janusz Sytek
tel. (+48) 501 678 135
Warszawa

 
DMRI Polska
Janusz Sytek
tel. (+48) 501 678 135
mail: janusz_sytek@dti-dmri.pl
Warszawa
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego