Yield boost. Zwiększanie efektywności uzysku.
Projekty dotyczące zwiększenia efektywności usysku przynoszą efekt w postaci powiększonego zysku w granicach 0,05-0,14 Euro/kg.
DMRI opracowało metody i systemy umożliwiające zbudowanie przewag konkurencyjnych bazujących na optymalizacji uzysku z każdego kilograma surowca:
- 1% zwiększonego uzysku na ogół odpowiada efektom uzyskanym z 13% redukcji kosztów zatrudnienia
- projekty zwiększające uzysk powiększają zyski w granicach 0,05-0,14 Euro/kg
Zwiększanie uzysku według DMRI
- DMRI wspierało w drodze do konkurencyjności wielu światowych producentów
- DMRI rozwinęło systemy i metody trwale budujące przewagi konkurencyjne bazujące na zwiększonej efektywności rozbioru
- DMRI zawsze dostosowuje praktyczne rozwiązania do potrzeb przedsiębiorstwa
DMRI koncentruje się na:
- Klasyfikacji i sortowaniu - podstawa zwiększania uzysku
- Zarządzaniu produkcją - dokumentacja zwiększonego uzysku
- Analizie kosztów odstępstw od standardów - systemy optymalizacji uzysku
- Jakości mięsa - poprawa uzysku i przychodów
- Poprawie metod rozbioru i odkastniania - metody optymalizacji uzysku
Podejście w projekcie zwiększania uzysku
- Generuje u naszych klientów imponujące rezultaty ekonomiczne na poziomie od 5 do 14 eurocentów/ kg mięsa.
- Ekonomiczne rezultaty osiągane są bez inwestycji w technologie.
- By zagwarantować monitorowanie i kontrolę wprowadzanych udoskonaleń opracowaliśmy prosty i jednocześnie efektywny System Optymalizacji Uzysku. Osoby obsługujące system zostaną odpowiednio przeszkolone.
- Jest to system typu off-line, funkcjonujący równolegle do systemów kontroli produkcji.
Nasze działanie w projekcie zwiększenia uzysku na ogół wygląda następująco:
Implementacja Projektu Wzrostu Uzysku połączona będzie z przeszkoleniem kadry kierowniczej i operatorów linii w zasadach uzyskiwania optymalnej jakości i uzysku. Wasi kluczowi pracownicy zostaną przeszkoleni w metodach rozbioru oraz we właściwym wykorzystaniu narzędzi. Dowiedzą się także jak obsługiwać System Optymalizacji Uzysku. DMRI wykona przynajmniej 4 wizyty monitorujące, by upewnić się że klient osiąga zamierzone w projekcie rezultaty.
Projekt zwiększenia uzysku trwa 12 miesięcy
Nasi eksperci dysponują szerokim doświadczeniem zdobytym na stanowiskach kierowniczych w przemyśle mięsnym. Są wysokokwalifikowanymi nauczycielami zawodu / couchami oraz posiadają rozległe, międzynarodowe doświadczenie w
prowadzeniu Projektów Zwiększania Uzysków. Projekt Zwiększania Uzysku bazuje na istniejących specyfikacjach produktów oraz standardach sprzedawanych Waszym klientom.
Twój skrót do zwiększonegu usysku:
1. Rozpocznij dzwoniąc do nas
2. Pierwsze spotkanie
3. Oszacowanie potencjału do usprawnienia
4. Porozumienie i kontrakt
5. Test rozbioru i szkolenia
6. Wizyty monitorujące
DMRI zawsze koncentruje się na metodach produkcyjnych i technologiach zmierzających do prowadzenia najefektywniejszej produkcji zdrowych produktów mięsnych, przy zachowaniu najwyższych standardów jakościowych i po konkurencyjnych cenach. Jednocześnie, DMRI konsekwentnie zabiega o tworzenie wysokich standardów środowiska pracy, dbałości o dobrostan zwierząt oraz ochrony środowiska naturalnego.